Autor: 021

Novi Sad
04.06.2016.
12:21
Poreska rešenja za 2016. godinu počela su da pristižu na adrese Novosađana.
  • Liman3

    06.06.2016 20:50
    I sta sam vam ja rekao nedavno
    A mnogi su me tu prozivali i svasta govorili a da ne kazem i vredjali sto sam starosedeoc i sto sam rekao da ce biti veci porez ove godine na nekretnine samo nadlezni lopovi neznaju kako to da nam saopste! Pa sad vi opet glasajte za Vucice, Pajtice, Cancice, Kucice, Macice, Dacice,... Obecace vam oni da ce ispraviti i toranj u Pizi samo da im date glas a onda vam dodje ovakav sok u obliku poreza na stan umesto da ukinu porez na stambene kvadrate gde zivimo oni ce nam poceti polako naplacivati i sto imamo decu i sto smo ozenjeni, i sto imamo osmeh na licu a ti narode muci i dalje cuti i daj svoj glas za lopove! Jedino nam preostaje da se ugledamo na Grke ili Francuze pa da izadjemo kao gradjani na ulice i oteramo sljam jednom za svagda u zaborav!
  • Aleksandar

    06.06.2016 12:30
    Dug
    Iz sopstvenog iskustva preporučujem svim novosađanima da OBAVEZNO odu do poreske uprave i zatraže izvod uplata i na taj način lično ostvare uvid u pretplatu ili što je mnogo verovatnije dug za porez.
    Prijatelje koje sam ubedio da izvrše uvid stanja u poreskkoj upravi su bili najčešće zgroženi, a nekima je i pozlilo kada su videli koliki im je dug.
    Dug od nekoliko 100 din. nareste tokom godina na više hiljada, a da za to pojma nemate dok Vam ne zakucaju na vrata uterivači dugova. Poreska uprava namerno pušta da dug raste i onda tek preko određene svote šalje izvršitelje.
    Ovoga bi znatno manje bilo da su na rešenju za porez na imovinu ispisane i uplate. Obećali su da će to odštampati na ovogodišnjim rešenjima ali to naravno nisu uradili.
    Jer Poresku upravu nikakav zakon ne obavezuje.
  • Mare

    06.06.2016 09:45
    Hahahahahahah
    ...nije problem, jer poreski obveznici samo treba da upišu isti iznos kao i za drugu ratu iz prethodne godine.I zaista, zaista vam kažem-nije problem.Vi platite a da ne znate koliko... Ljudi, nemojte plaćati, čujem da stižu umanjeni porezi za određene nekretnine.Pametnom dosta.
  • Brus Vilis

    05.06.2016 12:38
    Sudeći po poreskom rešenju moj stan je iz godine u godinu sve vredniji. Izešga, kad staneš ispred, pa gledaš u fasadu i ne deluje baš tako.
  • Ha ha

    05.06.2016 10:02
    Ha ha
    Tisina stoko, plati ili cemo doci sami i uzeti sve !
  • nss

    05.06.2016 08:28
    nss
    amortizacija zgrade jedino u srbiji obrnuto perceptivna,svuda stare a kod nas su sve mladje....cena poreza ove godine veca i naravno opet je svaki clan moga domacinstva dobio resenje i to naravno razlicito....treba li komentar ili da socno nesto opsujem
  • zivan

    05.06.2016 08:17
    Dobio sam poresko ressenje za garazzu, iznos je za dva odsto nizi negi prossle godine. Za konaccan zakljuccak valja saccekati porersko ressenje za stan.
    Inace, u dve prethodne godine, porez na stanove u prvoj zoni je utrostruccen, dok je u u prvoj zoni Beograda uvecan tek za 140 odsto...
  • Adv

    05.06.2016 00:17
    @evgenije
    Da bi ste se žalili na poresko rešenje, potrebno je uplatiti samo taksu na žalbu od 420 dinara i ništa više. to su joj verovatno šalteruše iz poreske uprave rekle da uplati pa da se žali, što naravno nije tačno.
  • joja

    04.06.2016 16:29
    Danas stiglo, uvećano. Doduše minimalno, ali cena po kvadratu je nerealna od ranije. Formira se, navodno, na osnovu cene nekretnina u kraju, ali se ne vodi računa da nisu sve nekretnine iste. Moja zgrada je stara 40 godina, nema lift ni gradsko grejanje, ali je tretirana kao ove nove.
    Ako gradonačelnik, ili bilo ko iz ekipe koja je ovako odredila hoće da mi plati kvadrat po ceni iz rešenja, momentalno se iseljavam.
    Zaista bih bila presrećna da ga prodam po toj ceni, i nameštaj bih im ostavila!
  • evgenije

    04.06.2016 13:44
    Evo već sedma ili osma godina unazad komšinica dobila dva poreska rešenja za isti stan. Jedno glasi na njenog već davno preminulog oca a drugo rešenje glasi na nju, naslednicu tog istog stana. Već godinama unazad piše razne žalbe Poreskoj upravi, nosi im dokumentaciju na uvid, ali ovi već godinama ništa ne ispravljaju. Još da napomenem da je ona svaki put da bi imala pravo da se žali morala prvo uplatiti porez koji glasi na pokojnog oca. Žena već godinama za jedan isti stan plaća dupli porez a ovi ne reaguju na njene žalbe.
  • Gradžanin

    04.06.2016 13:18
    Prazno
    Rešenja navodno jesu počela da pristižu, ali i dalje ne znamo koliko su povećali zahvatanja? Samo u njihovim glavama se zna koliko je kvadrat stana "poskupeo"! Na tržištu znamo da je pao, ali nezajažljivi politički apetiti rastu???
    I dalje je ista konstatacija da oni "po zakonu" nisu obavezni i nemaju rokove, a građani imaju i rokove i kazne!
    Umesto poziva da podržimo medije(političke), treba da bude poziv da građani zahtevaju od vlasti odgovornost i hitnu sednicu Skupšite gde će takav "zakon" o imovini, kojom su oni oslobođeni svake radne odgovornosti UKINUTI!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna